• Gaminimo laikas
    1h 35min
  • Porcijų skaičius
    12
  • Peržiūros
    185

Manau, kad tikrai Kūčių stalo desertu galima laikyti kūčiukus su aguonpieniu. Tikiu, kad nepamiršite ir jų ant šventinio stalo, bet šį kartą nusprendžiau pasiūlyti ir pyrago variantą, kuris puikiai tiks Kūčių stalui, o dar yra ir lengvai pagaminamas. Tad jeigu pritrūks idėjų ką saldaus pasigaminti be kiaušinių, sviesto ir pieno, šis variantas puikiai tiks 🙂

Ingredientai

    Žingsniai

    Žingsnis 1

    Suminkome tešlos ingridientus į vientisą masę.

    Žingsnis 2

    Keptuvėje apkepiname karijų riešutus su ruduoju cukrmi ir šaukštu vandens.

    Žingsnis 3

    Ištirpiname medų ir sumaišome su riešutų sviestu, cukrumi ir klevų sirupu.

    Žingsnis 4

    Tešlą išminkome ir išklojame ja formą pyragui, bei pakepame 180 laipsnių orkaitėje apie 35min, tuomet išjungę orkaitę neatidarinėjant durelių paliekame tešlą dar pastovėti šiltai. Po to išimame ir šiek tiek atvėsiname.

    Žingsnis 5

    Ant iškeptos tešlos pilame įdaro masę.

    Žingsnis 6

    Viršų sudarant gražų vaizdą papuošiame išdėliojant karijų riešutus.

    Skanaus!

    Jum taip pat galit patikti

    Palikite apžvalgą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

    X