-
Gaminimo laikas1h 35min
-
Porcijų skaičius12
-
Peržiūros
Manau, kad tikrai Kūčių stalo desertu galima laikyti kūčiukus su aguonpieniu. Tikiu, kad nepamiršite ir jų ant šventinio stalo, bet šį kartą nusprendžiau pasiūlyti ir pyrago variantą, kuris puikiai tiks Kūčių stalui, o dar yra ir lengvai pagaminamas. Tad jeigu pritrūks idėjų ką saldaus pasigaminti be kiaušinių, sviesto ir pieno, šis variantas puikiai tiks 🙂
Ingredientai
Žingsniai
Suminkome tešlos ingridientus į vientisą masę.
Keptuvėje apkepiname karijų riešutus su ruduoju cukrmi ir šaukštu vandens.
Ištirpiname medų ir sumaišome su riešutų sviestu, cukrumi ir klevų sirupu.
Tešlą išminkome ir išklojame ja formą pyragui, bei pakepame 180 laipsnių orkaitėje apie 35min, tuomet išjungę orkaitę neatidarinėjant durelių paliekame tešlą dar pastovėti šiltai. Po to išimame ir šiek tiek atvėsiname.
Ant iškeptos tešlos pilame įdaro masę.
Viršų sudarant gražų vaizdą papuošiame išdėliojant karijų riešutus.
Skanaus!
Palikite apžvalgą